Jdi na obsah Jdi na menu
 


Standard

oskin.jpg

Vzhled a povaha:

Dlouhá srst, který splývá zcela rovně a stejnoměrně po obou stranách těla, pěšinka se táhne od čenichu až ke konci ocasu. Velmi kompaktní a úhledná stavba těla, chůze velmi vzpřímená a plná elánu.Celková stavba odpovídá energickému tělu, vyvážených proporcí. Toy terrier je bystrý, inteligentní s vyrovnanou povahou.

Hlava:

Poměrně malá a plochá, ne příliš vystupující ani kulatá. V barevnici bílo-modro-zlatá, symetricky zbarevná.

Srst:

Na těle přiměřeně dlouhá, dokonale rovná (ne vlnitá), lesklá, s jemnou hedvábnou strukturou. Barva na těle je prolínající se bílá - modrá, celá bílá nebo celá modrá s bílým límcem. Kromě hlavy nesmí být jinde na těle zlatá nebo hnědá barva. Nohy, břicho a hrudník bílé.

Skus:

Zuby by měly být čisté, stejnoměrné velikosti a rozestupu. skus nůžkový, tj. horní zuby těsně překrývají zuby spodní a jsou kolmo vsazené do čelisti, nebo skus klešťový. Chyby premolárů se tolerují. 

Oči:

Střední, tmavé, jiskrné s bystrým inteligentním výrazem jsou umístěné tak, že se pes dívá přímo před sebe. Nevystupují. Okraje očních víček jsou tmavé.

Uši:

Malé, ve tvaru "V", vztyčené, nepříliš daleko od sebe, pokryté krátkou srstí velmi tmavé a syté barvy

Tělo:

Kompaktní, rovný hřbet, bederní partie dobře formované, hruď přiměřeně klenutá.

Ocas:

Nekupírovaný, bohatě osrstěný. Ocas je nesen mírně nad linií hřbetu. Měl by být rovný a jeho délka by měla poskytnout dobře vyvážený vzhled, minimálně poslední třetina musí být bílá.

Váha:

1,8 - 3,2 kg

Vady:

Jakékoliv odchylky od uvedených bodů by se měly považovat za chybu a závažnost chyby je třeba posuzovat v přísném poměru k jejímu významu. Mezi vady patří chybějící hnědá barva v obličeji, nestojící uši, špatný skus, špatná pigmentace očních víček, stavba těla nepodobna jorkšírskému terierovi, srst s podsadou, atd. Psi musí mít normálně vyvinutá varlata plně sestouplá do šourku.

Biewer Yorkshire Terrier je zatím zařazen organizací FCI v neuznaných plemenech. V České republice však není možné odchovávat štěňata s PP FCI, jelikož to ČMKU neumožňuje.